Πέμπτη 19 Απριλίου 2007

περι οντοτητων - πνευματων στον καθημερινο συγχρονο κοσμο

περι οντοτητων - πνευματων στον καθημερινο συγχρονο κοσμο


"ειμαι βιολογος, κι ετσι το πρωτο που εχω μαθει ειναι να ξεχωριζω το ζων απο το μη ζων. τωρα πια, δεν μπορω να ειμαι τοσο απολυτος.
καθως φαινεται, δεν ειναι ευκολο να δοθει ορισμος στην ζωη.
και ακομα και αυτα που ειναι εντελως ανοργανα και αδιαμφισβητητα αψυχα, μερικες φορες συμπεριφερονται σαν ζωντανα, ακομα και ελλογα".
Lyall Watson



υπαρχουν δυο τροποι να αντιληφθει κανεις τον κοσμο μας...
να τον δει ως αψυχη υλη ή ως αυτο που πραγματικα ειναι, ενα συνολο οντοτητων - πνευματων στην αγκαλια της μεγαλης μανας τους, της οντοτητας Γαιας.

το να αντιλαμβανεται κανεις τον κοσμο μονο ως υλη, ειναι σαν να κυκλοφορει με τα ματια δεμενα. οι οντοτητες υπαρχουν γυρω μας και μας επηρεαζουν εφοσον εκτεθουμε σε αυτες.

θα αναφερω μερικα απλα παραδειγματα οντοτητων που μας περιβαλλουν και αν τις αναγνωριζαμε σαν τετοιες θα αλαζαν πολλα .

ο Δον Χουαν μιλησε για τα πνευματα των φυτων δυναμης που μπορουν να γινουν συμμαχοι. ομως ολα τα φυτα και οι ουσιες περιεχουν οντοτητες, αλλες φιλικες και αλλες καταστροφικες.
ο ανθρωπομορφισμος αυτων των οντοτητων οσον αφορα τα χαρακτηριστικα της προσωπικοτητας τους ειναι χαρακτηριστικος.

οι ανθρωποι απομονωνοντας απο τα φυτα τις δραστικες ουσιες, απελευθερωνουμε και ενδυναμωνουμε το πνευμα τους. δεν ειναι τυχαιο που ονομασαμε το αλκοολ οινοπνευμα - το πνευμα του οινου.

εφοσον ο ανθρωπος εκτεθει σε αυτες τις οντοτητες, τελει υπο κατοχην, επηρεαζεται ολοκληρη η προσωπικοτητα και η αντιληψη του, και δεν αντιλαμβανεται τι του συμβαινει στην πραγματικοτητα.
ολα τα κακοπροαιρετα πνευματα στην αρχη καλοπιανουν το θυμα τους, μεχρι αυτο να χασει την επαφη με την πραγματικοτητα.
κατοπιν εκδηλωνουν την κακοβουλη φυση τους.

οι ινδιανοι της νοτιας αμερικης περιγραφουν την εξαρτηση σαν μια μαϊμου σκαρφαλωμενη στην πλατη σου, που συνεχως απαιτει να την ταϊσεις, και οταν πεινασει καρφωνει τα δοντια και τα νυχια της στη σαρκα σου.

η ηρωινη για παραδειγμα περιεχει ισχυροτατο πνευμα, ζηλοφθονο, κτητικο και εκδικητικο που διατηρει τα θυματα του υπο κατοχην, απαιτωντας την ολοκληρωτικη τους πνευματικη και σαρκικη αφοσιωση. μισει το σεξ, τις απολαυσεις, την κοινωνικοτητα, γι αυτο και τους τα στερει.

πολλοι τοξικομανεις απεβαλλαν την ουσια με αποτοξινωση απο το κορμι τους, αλλα στην ψυχη τους παραμενει καποια συνδεση με το πνευμα της, και πρεπει να το μαχονται πλεον δια βιου.

το ιδιο ισχυει για καθε ειδους εξαρτηση, και οπως λενε οι ανωνυμοι αλκοολικοι... μια φορα αλκοολικος, μια ζωη αλκοολικος.

αυτο δεν σημαινει πως δεν μπορει κανεις να ξεφυγει, αλλα πως εχει πια αποκτησει εναν εχθρο που μια ζωη θα τον παραμονευει, και πρεπει να ειναι ανα πασα στιγμη ετοιμος να τον αντιμετωπισει.

χαρακτηριστικο παραδειγμα απο την εμπειρια μου στην ψυχολογικη υποστηριξη τοξικομανων στην ΕΣΕΑΝ , ειναι η διαπιστωση απο ολους τους χρηστες πως απο την στιγμη που αποφασισαν να ξεκοψουν, η ουσια παρουσιαζοταν συνεχως μπροστα τους, αφθονη, δωρεαν, και απο μεριες που ποτε δεν το περιμεναν.
δεν θελει να χανει τα θυματα της, εκτος κι αν τα ξαποστειλει η ιδια στον αδη.

παρατηρωντας τους υπο κατοχην χρηστες των ουσιων και την συμπεριφορα τους, διαπιστωνουμε πως καθε οντοτητα διαθετει τον δικο της χαρακτηρα, την δικη της προσωπικοτητα, τα δικα της ελατωματα.



τα βουνα σε ολοκληρο τον κοσμο, για καθε λαο, αποτελουσαν αντικειμενα σεβασμου.
δεν ανεβαιναν ποτε στην κορυφη τους παρα μονο για θρησκευτικους λογους, και δεν ανεβαιναν ποτε ουτε μετρο στο βουνο αν δεν προσφεραν πρωτα κατι στο πνευμα του, ως ενδειξη σεβασμου και δεους.

το εβερεστ ονομαζεται απο τους ντοπιους κομο λουνγκ μα, που σημαινει Θεα μητερα του συμπαντος. δεν ειναι τυχαιο που καθε χρονο το βουνο "κραταει" καποιους απο τους ασεβεις που το βεβηλωνουν. το ιδιο συμβαινει και στον Ολυμπο, και σε καθε μεγαλο βουνο.

ακομα και οι Χριστιανοι, ακολουθωντας την παναρχαια τακτικη ολων των λαων, κτιζουν στις κορυφες εκκλησακια, οπως και σε αλλα ενεργειακα μερη, χωρις να ξερουν το γιατι. το γιατι κρυβεται στο υποσυνειδητο μας αναμεσα στις αναμνησεις του συλλογικου ασυνειδητου της ανθρωποτητας.

στην Χαβαη το Μαουνα Λοα ειναι η κατοικια της Πελε, της θεας του ηφαιστειου, που φυλαει ζηλοφθονα την ουσια της κατοικιας της και τιμωρει αμειλικτα οσους τολμουν να παρουν τις ιερες της πετρες για σουβενιρ.
η υπηρεσια εθνικου δρυμου της Χαβαης, δεχεται καθημερινα περιπου σαραντα πακετα που περιεχουν αναμνηστικες πετρες λαβας που οι κατοχοι τους αναγκαζονται να τις επιστρεψουν λογω σοβαρων ατυχηματων που τους συνεβησαν αφοτου πηραν τις πετρες παρα τις προειδοποιησεις των ντοπιων.

στην Αυστραλια οι Αβοριγινες δεν πατησαν ποτε στο uluru, αλλα οι τουριστες το κανουν, και παρα τα μετρα και την βατοτητα του βραχου, υπαρχουν σταθερα θυματα.

τα ιδια ισχυουν για καθε ποταμι, καθε λιμνη, καθε θαλασσα, ακομα και για καθε κατασκευη.

ολα εχουν οντοτητα - πνευμα που πρεπει να σεβαστουμε εφοσον μπαινουμε στην επικρατεια του.
και σκεφθειτε οτι αν αντιμετωπιζαμε την φυση με σεβασμο και δεος οπως οι Ελληνες και οι Ινδιανοι, δεν θα ειχαμε μολυνει τον πλανητη με τα αποβλητα μας.


στα κτισματα παλια προσφεραν απο μια σταγονα αιμα εως κρασι ή κατι αλλο, στα καραβια προσφερουν κρασι στην καθελκυση τους.
οι ουρανοξυστες και τα μεγαλα εργα παιρνουν μονα τους τις σπονδες που δεν τους αποδιδονται ... ανθρωπινες ζωες.
καθε ουρανοξυστης ξεκινα με 3 - 5 νεκρους εργατες στον ασφαλιστικο προυπολογισμο του.

το τουνελ κατω απο την Μαγχη απαιτησε αρκετες ανθρωπινες ζωες, και οι εργατες μετα απο καθε ατυχημα σχολιαζαν χαρακτηριστικα: ελπιζω να χορτασε τωρα...



οντοτητες δημιουργησε ο ανθρωπος και με την ηλεκτρονικη τεχνολογια .

WIMEX ειναι το κωδικο ονομα του παγκοσμιου στρατιωτικου συστηματος διοικησης και ελεγχου, ενος απεραντου δικτυου κομπιουτερ που ειναι εξαπλωμενο σε 27 κεντρα της διοικησης αμυνας της βορειου αμερικης. τυπικα ελεγχεται απο το πενταγωνο, αλλα ειναι τοσο περιπλοκο που οι αληθινες του δυνατοτητες δεν ειναι μονο αγνωστες αλλα και πιθανον αδυνατον να ανακαλυφθουν ποτε.
αρκετες φορες και χωρις καμμια εντολη ή αιτια, εκρινε πως οι usa δεχονταν επιθεση απο την τοτε σοβιετικη ενωση.

στις 3 ιουνιου 1980, το WIMEX κηρυξε μονομερως τον πολεμο, σημαινοντας συναγερμο στα πυρηνικα στρατιωτικα κεντρα των usa σε ολο τον κοσμο και θετοντας σε λειτουργεια ολους τους απαραιτητους μηχανισμους για πολεμικα αντιποινα, μεχρι που αναχαιτιστηκε βιαια απο ανθρωπινα μυαλα και χερια. ειχε ηδη προχωρησει 3 λεπτα και 14 δευτερολεπτα στον τριτο παγκοσμιο πολεμο και τον πυρηνικο ολεθρο.

η ηλεκτρονικη οντοτητα WIMEX αποφασησε να μας ξεφορτωθει!



οντοτητες ειναι και τα παθη, και τα ελατωματα, οπως η χαρτοπαιξια, το ψεμα και η εξαπατηση, η αγνοια, ο εγωισμος, η υπερηφανια, η πλεονεξια, ο θυμος, ο φοβος, το μισος, κτλ κτλ.
οντοτητες που μπορουν να καταλαβουν τον ανθρωπο και να διαστρεψουν την αντιληψη του.

εδω ερχεται ως μεθοδος αντιμετωπισης η παραφυλαξη.
παραφυλαξη στον κοσμο...
παραφυλαξη στον εαυτο μας...
παρακολουθωντας τον εαυτο μας σε καθε φαση και στιγμη, ειμαστε ετοιμοι να αντιμετωπισουμε οτιδηποτε προσπαθει να αλλοιωσει την αντιληψη μας, οτιδηποτε προσπαθει να μας κανει υποχειριο του.

Γράφουν οι

Η φωτογραφία μου
ένας απλός παρατηρητής του Συμπαντικού θαύματος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...